Αμαρτωλές ΜΚΟ βολεύουν ημετέρους

Αμαρτωλές ΜΚΟ βολεύουν ημετέρους

Αρ. Πρωτ. 21705/24.08.2011

Προς Υπουργό:

- Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης

Οσμή σκανδάλου αναδύεται το τελευταίο διάστημα με τη δημιουργία Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, προς εξυπηρέτηση κομματικών συμφερόντων και πολιτικής πελατείας. Η Κυβέρνηση με την πολιτική που ακολουθεί και όπως φαίνεται πρεσβεύει, διευρύνει την αναξιοκρατία, την αδιαφάνεια και καλύπτει σκανδαλώδεις καταστάσεις. Το θέμα των ΜΚΟ έρχεται και πάλι στην επιφάνεια, αυτή τη φορά με συγκεκριμένη ΜΚΟ, που δημιουργήθηκε από βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, αποσκοπώντας στην εξυπηρέτηση κομματικών συμφερόντων και προσωπικών φιλοδοξιών. Το θέμα της πρόσληψης 55.000 ανέργων σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, μέσω ΜΚΟ με βιτρίνα συγκάλυψης το ΑΣΕΠ, ξεσηκώνει θύελλα αντιδράσεων.

Στήνονται «πράσινες» ΜΚΟ, έτσι  ώστε να βολευτούν ημέτεροι και να επωμιστούν πολιτικά οφέλη στελέχη του κυβερνώντος κόμματος. Η διαφάνεια και η αξιοκρατία είναι προφανώς άγνωστες στην Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία εξήγγειλε τις παραπάνω θέσεις, χωρίς να έχει καταστήσει σαφή τη διαδικασία προσλήψεων, το νομοθετικό πλαίσιο και μια σειρά άλλων ζητημάτων. Αυτές οι σκανδαλώδεις προσλήψεις, δικαίως προκαλούν το αίσθημα των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στο πολιτικό σύστημα και τους θεσμούς. Οφείλει η Κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει το πλαίσιο επιλογής των ατόμων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και να επιδείξει επιτέλους στοιχειώδη διαφάνεια και αξιοκρατία στην επιλογή τους.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Ποια θα είναι η διαδικασία επιλογής των ανέργων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας;

- Αληθεύουν οι πληροφορίες, ότι μέλη του Κοινοβουλίου που ανήκουν στο κυβερνών κόμμα ίδρυσαν ΜΚΟ, προς εξυπηρέτηση της κομματικής τους πελατείας στην περιφέρεια στην οποία εκλέγονται;

Απάντηση Υπουργείου